Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Споживче інвестиційне кредитування

Читайте также:
  1. Банківське кредитування здійснюється із застосуванням таких позичкових рахунків: простий, спеціальний, контокорентний (поточний рахунок з овердрафтом).
  2. Довгострокове кредитування капітальних вкладень підприємства
  3. Досвід центральних банків зарубіжних країн з кредитування комерційних банків
  4. Інвестування через кредитування
  5. Класифікація банківських кредитів. Принципи й умови кредитування. Оцінка кредитоспроможності позичальника.
  6. Короткострокове кредитування експортера
  7. Кредитування на основі векселя
  8. Кредитування на основі документарного акредитива.
  9. Міжнародний кредит та його функції в сучасній економіці. Принципи міжнародного кредитування
  10. Нетрадиційні методи міжнародного кредитування

Споживчі інвестиційні кредити надаються фізичним особам як у національній, так і в іноземній валюті на придбання нерухомості та споживчих товарів тривалого використання.

Основні витрати, що здійснюються за рахунок інвестиційного споживчого кредитування:

- будівництво (будинків, квартир, будівель, гаражів тощо);

- купівля будівельних об'єктів (будинків, квартир, будівель, гаражів тощо);

- реконструкція та капітальний ремонт об'єктів нерухомості, що є у приватній власності та використовуються на споживчі потреби;

- купівля товарів тривалого користування (побутова техніка, меблі, автомашини тощо).

Кредитна угода укладається між банком та фізичною особою на весь термін кредитування. Рішення про кредит приймається банком на основі кредитної заявки та після розгляду документів, що підтвер­джують кредитоспроможність позичальника. Оскільки споживчі потреби не передбачають прямої інвестиційної вигоди у вигляді фі­нансових потоків, особливе значення мають документи, що підтве­рджують платоспроможність позичальника на весь період дії креди­тного договору (документи про доходи, документи, що підтверджу­ють кваліфікацію та досвід особи — потенційного позичальника), майновий стан позичальника (наявність нерухомості у власності та іншого майна значної вартості), та характеристика прав, що слугу­ють забезпеченням кредиту (іпотека, застава майнових прав, пору­ка, гарантія чи інші види забезпечення). При цьому банк, як прави­ло, вимагає від потенційного позичальника пайової участі у фінан­суванні інвестиційних заходів (сплати частини витрат або частини ціни інвестиційного товару за власний кошт) або додаткового забезпечення, понад вартість витрат, що передбачається кредитувати.

У випадку позитивного рішення про надання кредиту сторони (банк та фізична особа) підписують кредитну угоду, у якій зазна­чаються суми, строки кредитування, розміри та порядок нараху­вання процентів, комісійних та інших платежів за кредитом, по­зичальнику відкривається особовий рахунок, з якого кредит видається або готівкою, або на рахунок постачальника інвести­ційного товару (продукції, послуги).

Виробничі витрати, що здійснюються фізичними особами як суб'єктами підприємницької діяльності, кредитуються на тих са­мих засадах, що й інвестиційне кредитування на виробничі по­треби юридичних осіб (кредитування капітальних вкладень).

 

10. Ефективність інвестиційного кредитування




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав