Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Довгострокове кредитування капітальних вкладень підприємства

Читайте также:
  1. Аналіз зовнішньої діяльності підприємства на основі системного підходу
  2. Аналіз кількісного та якісного складу персоналу підприємства
  3. АНАЛІЗ КРЕДИТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
  4. Аналіз небезпеки підприємства
  5. Аналіз основних економічних та фінансових показників діяльності підприємства
  6. Аналіз основних показників виробничо-господарської діяльності підприємства
  7. Аналітична оцінка рівня економічної безпеки підприємства.
  8. Баланс підприємства: сутність, мета складання, структура, взаємозв’язок з рахунками.
  9. Банківське кредитування здійснюється із застосуванням таких позичкових рахунків: простий, спеціальний, контокорентний (поточний рахунок з овердрафтом).
  10. В залежності від виду підприємства та рівнів ієрархії, з яких воно складається, можуть застосовувати різні види стратегій.

 

Довгострокові кредити банки надають тим підприємст­вам, у котрих немає або недостатньо власних коштів на розвиток виробництва (поширення, реконструкцію, технічне переосна­щення), інфраструктури (житлове, соціально-культурне й інше будівництво). Розмір кредиту визначається як різниця між вартіс­тю будівництва і сумою власних коштів, що спрямовуються на це будівництво.

Кредитні відносини між банком і позичальником регулюються кредитним договором, що укладається на весь термін кредиту­вання. Відповідно до договору банк може надати підприємству довгостроковий кредит на такі витрати:

— науково-дослідні, проектні, конструкторські, технологічні роботи;

— придбання науково-технічної продукції в інших підпри­ємств;

— підготування нових виробництв, освоєння нових технологічних процесів, нових конкурентоспроможних видів продукції;

— створення одиничних партій продукції;

— випуск нової продукції за повним циклом — від науково-дослідних розробок і створення дослідних зразків до її серійного випуску;

— будівництво, технічне переоснащення, реконструкцію, розширення виробництва та інші заходи, що забезпечують наси­чення ринку товаром і зростання прибутку.

— житлове будівництво, будівництво об'єктів побутового й іншого соціального призначення;

— інші ефективні заходи.

Довгострокові кредити позичальникам видаються, як правило, на строк від трьох до шести років. При цьому позичальник надає банку:

— техніко-економічне обґрунтування, де вказується сума кредиту, яку він просить, викладається доцільність капітальних витрат, розраховується розмір очікуваних прибутків, чистого при­бутку; окупність витрат;

— дозвіл на відвід земельної ділянки при новому будівництві,
договори на постачання устаткування, інші документи;

— проект кредитного договору;

— заява на одержання кредиту;

— строкове зобов'язання на погашення кредиту;

— гарантійний лист або заставне зобов'язання, складені за
установленою формою;

— статут або положення, що регламентує діяльність підпри­ємства (якщо позичальник не обслуговується даною установою банку);

— бухгалтерський баланс на останню звітну дату зі звітом про фінансові результати роботи.

Банк перевіряє надані документи на одержання кредиту. Він оцінює кредитоспроможність позичальника на підставі бухгал­терського балансу й інших документів, що характеризують його фінансовий стан, аналізує можливість і доцільність здійснення витрат за рахунок довгострокового кредиту, реальність одержан­ня позичальником прибутку від проведення витрат, забезпечення своєчасного погашення кредиту, розглядає інші питання. Потім уточнюється поданий проект кредитного договору і в разі пози­тивного вирішення питання про видачу довгострокового кредиту відкриває позичальникові позичковий рахунок, із якого здійсню­ється використання кредиту на оплату устаткування, наукових розробок, виконаних будівельно-монтажних робіт тощо. Кошти також можуть перераховуватися в разовому порядку або поетап­но на розрахунковий рахунок позичальника.

Довгостроковий кредит погашається позичальником з поточ­ного рахунку з коштів фонду нагромадження після виконання за­ходу, що кредитується. Конкретні строки погашення встановлю­ються кредитним договором. У цьому самому договорі визначається процент за кредит, сплата якого здійснюється під час по­гашення кредиту.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 44 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав