Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Нагляд за охороною навколишнього природного середовища

Читайте также:
  1. Аналіз внутрішнього середовища
  2. Аналіз мікросередовища, макросередовища, маркетингового середовища
  3. Аналіз факторів внутрішнього середовища
  4. Биологически активные вещества природного происхождения, используемые в составах косметических изделий.
  5. Визначити шляхи адаптації організмів до умов навколишнього середовища.
  6. Вплив зовнішнього середовища на діяльність туристичних підприємств
  7. Державне управління охороною праці та організація охорони праці на виробництві
  8. Державний нагляд за охороною праці.
  9. Державний нагляд і громадський контроль за станом ОП
  10. Державні органи управління охороною праці.

 

Державне управління в галузі охорони навколишнього природного середовища здійснюють Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, ради народних депутатів та їх виконавчі й розпорядчі органи, а також спеціальні уповноважені на те державні органи з питань охорони природного середовища і використання природних ресурсів в Україні.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища:

здійснює координацію всіх природоохоронних робіт в Україні;

готує для Кабінету Міністрів пропозиції з питань охорони природи і раціонального використання водних ресурсів;

розробляє пропозиції щодо вдосконалення господарського механізму управління процесом природокористування, екологічні нормативи, правила та стандарти;

готує довгострокові державні цільові програми з охорони довкілля;

здійснює екологічну експертизу схем розвитку і розміщення продуктивних сил України, контроль за дотриманням екологічних норм під час розроблення нової техніки, технології та матеріалів, екологічну експертизу проектів усіх новобудов і діючих промислових об'єктів.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища має право заборонити будівництво, реконструкцію або розширення об'єктів промислового чи іншого призначення, проведення робіт з експлуатації природних ресурсів, якщо вони порушують природоохоронне законодавство, а також притягти до відповідальності як організації, так і окремих громадян у разі порушення природоохоронного ними законодавства.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища працює в тісному зв'язку з Міністерством охорони здоров'я та підпорядкованими йому санітарно-епідеміологічними службами, Міністерством аграрного комплексу, Державним комітетом по водному господарству, Державним комітетом по земельних ресурсах, Міністерством транспорту України.

Рішення Міністерства охорони навколишнього природного середовища, винесені в межах його компетенції, є обов'язковими для виконання всіма міністерствами, об'єднаннями, підприємствами та організаціями.

 

Методична розробка обговорена та схвалена на

засіданні предметно-методичної комісії “ ___ ” _____________

 

2.2. Конституція

У кожній країні існує основний закон держави, який фор­мулює і закріплює головні засади суспільного і державного устрою країни, існуючу в ній політичну систему, форму правлін­ня, правовий стан особи, принципи, порядок утворення і ком­петенцію органів влади й управління, організацію та головні принципи правосуддя, виборчої системи. Цей основний закон називається Конституцією. Він розв'язує засадові питання державного життя, закладає правові підвалини суспільного буття й має найвищу чинність у країні.

Юридичне верховенство Конституції. Конститу­ція — це сукупність правових норм найвищої юридичної сили, які відрізняються від звичайних законів тим, що формулюють і затверджують найзагальніші принципи утворення, оновлення, здійснення державної влади. Формальне верховенство Консти­туції в правовій системі будь-якої держави є суттєвою ознакою основного закону (ст. 8).

Конституція є юридичною базою решти законів та інших державних нормативних актів, в т. ч. з питань безпеки життєдіяльності.

Держава згідно з Конституцією України гарантує всім гро­мадянам реалізацію їхніх прав у галузі безпеки життєдіяльності.

Так, у ст. З Конституції України констатується, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

У ст. 16 сказано, що забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду українського народу є обов'язком держави.

Згідно зі ст. 27 Конституції України кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави — захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань.

У ст. 49 Контитуції України сказано, що кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування, а ст. 50 Конституції України констатує, що кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація ніким не може бути засекречена.

 

2.3. Закони та підзаконні акти України

2.3.1. Закони України

2.3-1-1- Законодавство про охорону здоров'я

Кожна людина має природне, невід'ємне і непорушне право на охорону здоров'я. Суспільство і держава відповідальні перед сучасним і майбутніми поколіннями за рівень здоров'я і збере­ження генофонду народу України, забезпечують пріоритетність охорони здоров'я в діяльності держави, поліпшення умов праці, навчання, побуту і відпочинку населення, розв'язання екологіч­них проблем, вдосконалення медичної допомоги і запровадження здорового способу життя.

Закон України «Основи законодавства України про охо­рону здоров'я», прийнятий Верховною Радою України 19 листо­пада 1992 року № 2801-ХІІ, визначає правові, організаційні, економічні та соціальні засади охорони здоров'я в Україні, регулює суспільні відносини у цій галузі з метою забезпечення гармонійного розвитку фізичних і духовних сил, високої праце­здатності і довголітнього активного життя громадян, усунення факторів, що шкідливо впливають на їхнє здоров'я, поперед­ження і зниження захворюваності, інвалідності та смертності, збереження та поліпшення спадковості.

Закон України від 24 лютого 1994 року № 4004-ХІІ «Про за безпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення регулює суспільні відносини, які виникають у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, визначає відповідні права і обов'язки державних органів, підприємств, установ, організацій та громадян, встановлює порядок організації державної санітарно-епідеміологічної служби і здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду в Україні.

2.3-1-2. Законодавство про охорону праці

Закон України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 р. № 2694-ХП визначає основні положення щодо реалізації консти­туційного права громадян на охорону їхнього життя і здоров'я в процесі трудової діяльності, регулює за участі відповідних державних органів відносини між власником підприємства, уста­нови і організації або уповноваженим ним органом і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав