Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПИТАННЯ 3. Особливості реалізації сучасного податкового менеджменту

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства.
  2. АДМІНІСТРАТИВНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ
  3. Б) підготувати відповідь на контрольні ПИТАННЯ ДЛЯ теоретичної ПІДГОТОВКИ ДО семінарськОГО ЗАНЯТТЯ
  4. Банківські ризики та основи їх менеджменту
  5. Банківські системи зарубіжних країн, особливості їх побудови та функціонування
  6. Біографічні особливості М. Драгоманова
  7. Біографічні особливості М. Костомарова
  8. БІОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ "ПОТОЧНОГО" ВІДНОВЛЕННЯ
  9. БІОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МЕТОДИКИ ЗАНЯТЬ
  10. БІОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ ВІДНОВНИХ

Аналіз організації податкового контролю у США, Німеччині та Японії дозволяє дійти висновку, що їх досвід може бути корисним для вдосконалення роботи органів, що здійснюють податковий контроль в Україні. Цьому, зокрема, сприятиме здійснення таких заходів:

1. Розроблення комп’ютерних програм, які б не тільки використовувались для обліку платників податків, а й фактично містили б усю статистичну інформацію щодо виконання всіх податкових зобов’язань у розрізі за всіма податками на кожну особу.

2. Ухвалення відомчих інструкцій, які б детально визначали порядок проведення кожного виду податкової перевірки.

3. Залучання платних інформаторів для викриття порушників податкового законодавства (проте з урахуванням особливостей бюджетного законодавства України винагорода таким особам має встановлюватись не відносно донарахованої суми податку, а, наприклад, у мінімальних заробітних платах).

4. З метою підвищення якості виконання службових обов’язків серед осіб, які здійснюють податковий контроль, введення системи бальної оцінки, за результатами якої й буде здійснюватись їх атестація.

5. Створення інституту уповноважених податкових консультантів.

 

Частина 2 питання.

Відповідно до вказаних функцій структура вищої ланки побудована за функціональними напрямами діяльності – блоками, в яких концентрується виконання певної функції. Виділено сім таких блоків, кожний з яких очолює Голова, його заступники або директори департаментів.

На функціональний блок методологічної та законотворчої роботи щодо справляння податків покладається розробка інструктивних матеріалів з усіх видів податків і податкових платежів, проектів законодавчих актів з питань оподаткування, вивчення світового досвіду організації податкової та митної систем і податкової справи, здійснення міжнародних зв’язків із податковими службами країн світу. Вказана діяльність є виключною прерогативою вищої ланки. Це серцевина податкової служби держави, оскільки саме тут формуються напрями податкової та митної політик.

Функціональний блок організації контрольної роботи податкових адміністрацій здійснює безпосереднє керівництво роботою місцевих податкових органів щодо здійснення документальних перевірок щодо правильності нарахування і справляння податків, податкових і неподаткових платежів за єдиною методологічною основою, а також щодо контролю за валютними операціями.

Функціональний блок економічного аналізу та внутрівідомчого контролю займається питаннями методології економічного аналізу в галузях народного господарства, аналізує виконання доходної частини бюджетів, перевіряє стан виконавської дисципліни та стан по справлянню податків в територіальних органах ДФС.

Підрозділи функціонального блоку програмного забезпечення та оперативної звітності проводять роботу щодо розробки програмного та інформаційного забезпечення органів ДФС всіх рівнів.

У самостійний функціональний блок виділено Головне слідче управління фінансових розслідувань та Департамент податкового та митного аудиту. Тут вирішуються питання збору, аналізу й оцінки інформації про суб’єктів підприємницької діяльності, які ухиляються від сплати податків, організується та проводиться оперативно-слідча робота. Розробляються і реалізуються заходи щодо виявлення і припинення порушень податкового законодавства, які містять ознаки злочину. Забезпечуються безпека діяльності податкових адміністрацій і інспекцій і координація взаємодії з правоохоронними органами. Даний блок складається з головного управління податкової міліції та управління по боротьбі з корупцією.

Крім зазначених функціональних блоків, до складу ДФС входить блок, що об’єднує забезпечуючі служби: Департамент інфраструктури, Департамент організаційного супроводження, Координаційно-моніторинговий департамент, Департамент персоналу та ін




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав