Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Легалізація державної влади за законодавством України.

Читайте также:
  1. III.Перспективи розвитку фінансового ринку України.
  2. Аварійно - рятувальні служби України.
  3. Адаптація інституту державної служби до законодавства ЄС
  4. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  5. Адміністративно-правовий статус місцевих органів виконавчої влади
  6. Адміністративно-правовий статус місцевих органів виконавчої влади
  7. Адміністративно-правовий статус Президента України.
  8. Адміністративно-правовий статус центральних органів виконав­чої влади
  9. Адміністративно-правовий статус центральних органів виконав­чої влади
  10. Акти судової влади як джерела трудового права

Державна влада повинна бути легітимна – визнана і підтримувана народом, легальна – закріплена в чинному законодавстві, легалізована – визнана уповноваженим суб’єктом іноземної держави. Саме в запропонованому контексті визнання державної влади розглядається як вид легалізаційної діяльності.

Визнання державної влади, як вид легалізаційної діяльності, становить собою дію суб’єкта, наділеного публічно-правовими повноваженнями, що полягає у формально-юридичному визнанні легальності й легітимності державної влади іноземної держави.

Формою визнання (легалізації) державної влади є зовнішньополітичне визнання державної влади, що виражається у встановленні дипломатичних відносин як основної форми підтримки офіційних відносин між державами, визнання де-юре тієї чи іншої держави та її уряду з боку певної держави.

В Україні процедура легалізації (визнання) державної влади іноземної держави здійснюється відповідно до ч. 4 ст. 106 Конституції України, згідно з якою Президент України має повноваження на визнання державної влади іноземних держав.

Однак діяльність з визнання державної влади іноземної держави складається з комплексу процедур, у яких бере участь не тільки Президент держави, але й Міністерство закордонних справ.

До головних завдань Міністерства закордонних справ України у сфері легалізації державної влади належать:

– участь у забезпеченні національних інтересів і безпеки України шляхом підтримки мирного і взаємовигідного співробітництва з членами міжнародного співтовариства;

– розробка і подання Президенту України і Кабінету Міністрів України пропозицій щодо реалізації державної політики з питань інтеграції України в Європейський Союз;

– розробка і винесення Президенту України пропозицій щодо визнання іноземних держав, установлення дипломатичних відносин з іноземними державами.

Фактично «ідеальну» парадигму визнання державної влади можна уявити в такий спосіб: визнання і підтримка державної влади народом; процедури закріплення державної влади, її інститутів і процедури впливу в законах держави; визнання державної влади (держави) на міжнародній арені.

Сучасні тенденції інтеграції і розвитку міжнародних відносин визначають наявність у розвинених державах ефективної і якісної системи процедур, зв’язаних з визнанням легітимності й легальності державної влади іноземних держав. Установлення з такими державами тривалих відносин як в економічній, політичній, так і в інших сферах.

Первинне визнання (легалізація) державної влади – це дія суб’єкта, наділеного публічно-правовими повноваженнями, що полягає у формально-юридичному закріпленні інститутів, їх компетенції й порядку функціонування у чинному законодавстві держави.

Похідне визнання (легалізація) державної влади – це дія суб’єкта, наділеного публічно-правовими повноваженнями, що полягає у формально-юридичному визнанні легальності й легітимності державної влади іноземної держави та встановлення із нею відносин представницького та політичного характеру.

Формою визнання (легалізації) державної влади є зовнішньополітичне визнання державної влади, що виражається у встановленні дипломатичних відносин як основної форми підтримки офіційних відносин між державами, визнання де-юре тієї чи іншої держави та її уряду з боку певної держави.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 57 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав