Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 14

Читайте также:
  1. II.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  2. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  3. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  4. III.ПРАКТИЧНА РОБОТА
  5. IV. Контрольная работа №1.
  6. X. Робота самодіяльних організацій засуджених.
  7. XV. Аналітична робота.
  8. Административная контрольная работа по физике в 8 классе
  9. Административная контрольная работа по физике в 8 классе
  10. Административная контрольная работа по физике в 8 классе

1. Повноваження щодо вчинення нотаріальних дій.

2. Кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури та їх повноваження.

3. Верховний Суд України.

 

Відповідь на перше питання розпочати з визначення нотаріальних дії, що вчиняються в державних нотаріальних конторах та архівах; приватними нотаріусами; посадовими особами виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад; консульськими установами України. Назвати заповіти і доручення, що прирівнюються до нотаріально посвідчених.

Далі слід схарактеризувати загальні правила вчинення нотаріальних дій: місце та строки вчинення нотаріальних дій; встановлення особи громадянина, який звернувся за вчиненням нотаріальної дії; перевірка дієздатності громадян та правоздатності юридичних осіб, які беруть участь в угодах; підписання нотаріально посвідчуваних угод, заяв та інших документів; витребування відомостей і документів, необхідних для вчинення нотаріальних дій; вимоги до документів, що подаються для вчинення нотаріальних дій; вчинення посвідчувальних написів та видача свідоцтв; відмова у вчиненні нотаріальних дій; оскарження нотаріальних дій або відмови у їх вчиненні; реєстрація нотаріальних дій; видача дубліката нотаріально посвідченого документа; застосування іноземного права тощо.

Розгляд другого питання слід розпочати із загальної характеристики організаційно-правових основ діяльності кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури (АРК, областей, м. Києва та Севастополя), визначити їх структуру і повноваження.

Далі розглянути основи організації та діяльності Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури, у тому числі й її повноваження. Розкрити зміст присяги адвоката України. Зупинитися на питанні про дисциплінарну відповідальність адвоката, визначивши види дисциплінарних стягнень, що застосовуються до адвоката: попередження; зупинення дії свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю на строк до одного року; анулювання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю. Визначити порядок: припинення адвокатської діяльності; відносин адвокатури з Міністерством юстиції України, місцевими органами державного управління.

У третьому питанні слід визначити основи організації та діяльності Верховного Суду України та розглянути його повноваження, склад та місце в системі судів загальної юрисдикції. Суддя Верховного Суду України. Голова Верховного Суду України та порядок його обрання. Заступники Голови Верховного Суду України. Повноваження, склад та порядок утворення судових палат Верховного Суду України. Президія Верховного Суду України: склад та повноваження. Пленум Верховного Суду України: склад та повноваження.

 

Список нормативних правових актів та спеціальної літератури до теми:




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав