Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Основні напрями моніторингу соціально-трудової сфери, їх коротка характеристика.

Читайте также:
  1. II. Основні засоби
  2. Uml; Основні теоретичні положення
  3. Uml; Основні теоретичні положення
  4. Австралия. Общая физико-географическая характеристика.
  5. Амплитудо-частотная характеристика. Показывает зависимость амплитуды от частоты.
  6. Базисні умови постачання відповідно до правил “Інкотермс-2000”. Основні обов’язки сторін за базисом постачання
  7. Банківська система, її характеристика.
  8. Биогеоценоз и биоценоз. Их Характеристика. И 6й
  9. Биогеоценоз и его характеристика.
  10. Биотические факторы, их общая характеристика.

До основних напрямів моніторингу соціально-трудової сфери відносяться:

1. Соціально-демографічних і міграційних процесів.

2. Зайнятість і ринок праці.

3. Соціально-трудові процеси на підприємствах, установах, організаціях.

4. Умови праці і його охорона.

5. Доходи і рівень життя населення.

6. Соціально-психологічний клімат в трудових колективах.

1. Соціально-демографічні і міграційні процеси. У демографії використовують такі джерела інформації про населення: переписи, поточний облік демографічних процесів, спеціальні вибіркові демографічні обстеження і реєстри, списки і облік населення. Основним завданням демографічного аналізу є виявлення закономірностей зміни характеру демографічних процесів в координатах часу і простору. Зменшення народжуваності, висока дитяча смертність, коротка тривалість життя, зниження рівня здоров'я і збільшення смертності населення, його старіння, зростання еміграції в Україні - усе це украй негативно впливає на кількісно-якісний, квалификационно- освітній рівень робочої сили. А значне скорочення трудових ресурсів держави надалі зажадає оновлення впродовж тривалого періоду. Тому украй необхідно змінити нинішню демографічну тенденцію.

2. Зайнятість і ринок праці. Метою цього напряму моніторингу є визначення масштабів ринку праці, відвертання масового безробіття, якнайповніше і ефективніше використання трудового потенціалу, без чого неможливий подальший соціально-економічний розвиток суспільства. У Україні безліч тривожних проблем у сфері зайнятості. Це низький рівень заробітної плати, високий рівень безробіття, приховане безробіття, висока зайнятість в неформальному і нетоварному секторах, т. д.

3. Соціально-трудових процесів на підприємствах, установах, організаціях. Основні проблеми, пов'язані з соціально-трудовою сферою підприємств, проявляються, передусім, в характері трудових стосунків і особливостях соціального клімату в трудових колективах. Найбільша напруга виникає в колективах, коли відбувається найбільше падіння реальної заробітної плати. Роль профспілкових комітетів на підприємствах значно знизилася. На цьому етапі вони практично не виконують одну з найважливіших функцій - захист прав працівників. У багатьох трудових колективах відношення до трудових договорів залишається формальним і, відповідно, потенційні можливості колективних договорів виконуються тільки на 35 - 40Система договірних зв'язків між працедавцями і найнятими робітниками ще не стала повною мірою ефективним механізмом регулювання трудових стосунків.

4. Умови праці і його охорона. Основним напрямом моніторингу соціально-трудової сфери є відстежування змін умов праці і його охорони на підприємствах, установах, організаціях. Здійснення моніторингу умов праці і його охорони допомагає виявити стан умов і безпеки праці на підприємствах, визначити динаміку масштабів професійних захворювань і травматизму, а також підходи до рішення цих проблем за рахунок поліпшення умов праці і збільшення різного роду компенсаційних виплат.

5. Доходи і рівень життя населення. Моніторинг доходів і рівня життя населення повинен включати систематичне вивчення рівня життя, його динаміки і диференціацію по основних соціально-демографічних і соціально-професійних групах населення, а також по окремих регіонах України.

6. Соціально-психологічний клімат в трудових колективах. Соціально-психологічний клімат в трудових колективах характеризується мірою задоволення кожного члена колективу соціально-трудовими стосунками, трудовою діяльністю. Моніторинг соціально-психологічного клімату на підприємствах має важливе значення, оскільки дає можливість досліджувати стан цього показника як чинника підвищення ефективності соціально-економічної діяльності.

Висновки:

1. Моніторинг соціально - трудової сфери - це комплексна державна система безперервного спостереження за фактичним станом справ в соціально-трудовій сфері.

2. Об'єкти моніторингу - спеціально відібрані підприємства, організації, установи різних форм власності і галузей економіки, окремі соціально-демографічні і професійні групи населення, а також макроекономічні показники, що характеризують розвиток галузей економіки України.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 57 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав